Бойко Борисов: ГЕРБ ще работи за парламентарни избори заедно с местните

Вратите за десните партии оставали отворени

ГЕРБ ще работи за предсрочни парламентарни избори заедно с местния вот, каза неформалният лидер на партията Бойко Борисов на пресконференция в НДК.

Предлагам избори още наесен, докато не се опоска държавата, с два вота едновременно ще се спестят държавни средства за провеждането им, каза той.

Според него ниската избирателна активност на евровота е именно нагласата за предсрочни парламентарни избори.

Смятам, че избирателите разпознаха фалшивите екшън герои, заяви още Борисов по повод вчерашния вот, на който ГЕРБ получи най-висок процент гласове.

Той отбеляза, че ГЕРБ са си оставили максимално отворени вратите за десните партии. Не се радвам на слабия резултат на десните партии, аз очаквах ДСБ да вкарат депутат, но НДСВ ме изненадаха, каза още Борисов.

Според него националните цели в момента са да не сме последната по доходи държава в ЕС и да се върне доверието в съдебната система и справедливостта.

Оставям главният прокурор да прецени за пускането на Вальо Топлото, ние направихме каквото трябваше, каза Бойко Борисов във връзка с новината, че СГС освободи бившия директор на „Топлофикация София“ Валентин Димитров под парична гаранция от 20 000 лева.

На този етап няма нещо, което да ни кара да търсим коалиция с „Атака“, но не мога да не ги поздравя за поредния им добър резултат, посочи Борисов. Той прогнозира, че НДСВ няма да излезе от тройната коалиция.

Борисов подчерта, че дава кратки срокове за предсрочни парламентарни избори, защото ако те не се случат през септември заедно с местните избори, държавата е застрашена от криза както през 90-те години.

Борисов обаче отбеляза, че в БСП има много отговорни хора, които не биха искали държавата да се срине. Като такива той назова президента Георги Първанов и Божидар Димитров.

Другите се сриват, ГЕРБ се развива и расте, констатира Борисов и допълни, че негативната кампанията на СДС и ДСБ не само че е дала слаби резултати, но е отблъснала и хора, които няма да стоят безучастно и ще намерят начин да привлекат свои поддръжници.

Истински съжалявам премиера Станишев за това, че за две години два пъти му се налага да стои сам и да чака Доган ? веднъж в Народното събрание и веднъж снощи в залата за пресконференции. На практика снощи Станишев узакони корупцията, коментира неформалният лидер на ГЕРБ.

Те си измислиха скандала и компроматите са си от тях, заяви Борисов на въпрос как ще се развие скандалът Овчаров-Александров. Борисов прогнозира, че скандалът ще бъде потулен.

ГЕРБ разчита на нормалните хора в държавата, каза Борисов и уточни, че това са хората със средно и висше образование между 20 и 40 години.

В София ГЕРБ печели с 61 хил. гласа срещу 56 хил. гласа за БСП, като за ГЕРБ са гласували в София 13% от избирателите на БСП, 43% – на НДСВ, 19% – на „Атака“, 34% – на СДС, и 43% от другите партии. Общият брой избиратели гласували за ГЕРБ е 419 301, съобщи Цветанов срещу 414 050 за БСП и 391 711 за ДПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *