Борисов и Цветанов „да си кажат“

 
Изказванията на Борисов и Цветанов, че българските моряци имат вина и трябва веднага „Да си кажат“ може да бъде разглеждано като държавна измяна. Случаят с българските моряци, може да се превърне във втора Либия и в поредната трагедия за много български семейства. България е най-бедната европейска държавата, с най-ниски доходи и с най-висока безработица, което предполага лесното наемане на евтина работна ръка, която е абсолютно беззащитна в ситуацията като тази с кораба „Св.Николай“.
Ние сме убедени, че българските моряци са отишли на работа на кораба с единствения мотив да осигурят прехраната за семейства си и в никакъв случай не са били предварително наясно за тежката криминална ситуация , в която ще изпаднат. Единственият човек, който твърди, че е знаел предварително и не е направил нищо е българският премиер Борисов. Предлагаме това негово решение да намери място в учебниците по история като пример за национално предателство.
Ние смятаме, че българската държава следва да защити своите граждани и да се бори за доказване на тяхната невиност. Следва да бъдат изпратени екип от адвокати, запознати с международното право и фактите по конкретния казус, които да извършат професионална консултация и пълна подкрепа на моряците до приключване на следствието. Техните семейства да бъдат обстойно информирани за здравословното и психическо състояние на моряците, както и за съдебните процедури, които предстоят.
Ние не искаме оставката на министър Цветанов, защото той няма да я подаде, а премиерът няма да я приеме, ние настояваме за това и те „Да си кажат“ какво са знаели предварително, кой и кога им го е казал и какво са скрили от българските граждани. И то не само  сега, а от зората на  сенчестото си минало…

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *