Борисов: Кандидатстваме за eврозоната до края на този месец

Ще кандидатстваме в еврозоната до края на април. Убеден съм, че ще бъдем приети. Това заяви премиерът Бойко Борисов след посещение на шивашки цех, произвел предпазни маски в Хасково, цитиран от Нова телевизия.Борисов: Кандидатстваме за eврозоната до края на този месец.

Еврозона 2022 – цел на правителството

Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно и ще кандидатстваме отново за еврозоната. Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в еврозоната ще получат милиони, а другите ще теглят кредити. Не трябваше да се огъвам за чакалнята на еврозоната. Виждате колко пари отпускат. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране, са мотивите на Бойко Борисов.Борисов: Кандидатстваме за eврозоната до края на този месец.

Припомняме, през февруари премиерът Бойко Борисов заяви, че страната ни ще кандидатства за еврозоната само при абсолютен консенсус на политическите сили у нас, информира infostock.bg.

Българската кандидатура за чакалнята за еврозоната се измества към ...

Тогава идеята през април да внесем документи срещаше и критики, и мнение да не се бърза. По мнението на проф. Стив Ханке има реална опасност страната ни да последва Гърция, ако приеме еврото.

Два месеца по-късно премиерът на България промени мнението си и заяви, че няма да изчакваме, а ще кандидатстваме.

Рискове с чакалнята и еврото има, икономиката трябва да е конкурентоспособна.

България в "чакалнята на еврозоната" до април

За Петър Чобанов, всяка турбуленция в икономика и еврозона може да се отрази на цени и кредити

Премиерът обяви, че ще се отпускат и пари за самотните майки.

„За това обикаляме и преструктурираме. За да могат хората да си хранят децата. С финансовия министър (Владислав Горанов), социалния Деница Сачева и вицепремиера Томислав Дончев ще обсъдим по какъв начин самотни майки да получат средства, за да си издържат децата“, обяви премиерът.

По думите му „зеленият коридор“ за тировете действа безпроблемно.

Борисов отказа да коментира въпроси на журналисти относно отношенията му с президента Радев и съвместната им работа. Въпреки това обвини Радев, че е излъгал в интервю относно наложеното вето на две точки от закона за извънредното положение.

С какво България отблъсква германските пари | Новини и анализи от ...

Припомняме, на 8 април президентът подписа указите за промени в Закона за извънредното положение.

„Президентът никога не ми е предоставял идея за мерки срещу коронавируса. Да кажеш, че България е неподготвена за кризата, е вероломно нападение, не е протегната ръка“, отсече премиерът.

На днешното извънредно онлайн заседание на Министерския съвет е взето решение за доставка на защитни облекла от Южна Корея. Премиерът е възложил да се възстанови дейността на Института по микробиология, тъй като няколко пъти са били поръчвани PCR-тестове, но налични такива няма.

В Хасково правителствената делегация разгледа процеса на производство на предпазни маски от българска фирма, чиито продукти са утвърдени от Европейския съюз.Източник: Money.bg

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *