Борисов поряза десните за Европа

Отиваме сами на вота за Страсбург, заяви генералът на 17-те партии в НДК

СОФИЯ. Бойко Борисов изпрати в десета глуха десните, като ги изолира от евровота през май. ГЕРБ ще участва самостоятелно на изборите за европейски депутати, отсече генералът на форум със 17 партии в НДК. Той допълни, че първите 10 места в листата ще са на ГЕРБ, а останалите може да са кандидати от други формации. Така кметът отреди последните осем места за десните, които едва ли ще се вредят за ЕП. Ако искате, подкрепете ни, обърна се Борисов към 17-те десни организации.

Партията ни е новосформирана и трябва да се легитимира на първите избори, аргументира се кметът. Не са много лицата, които знаят, могат, свестни са и са разпознаваеми, обясни той.

СДС ще се яви самостоятелно на изборите за Европейски парламент, въпреки това ние не сме нарциси, заяви пред „Стандарт“ зам.-шефът на сините Иван Колчаков.

И допълни, че с ГЕРБ ще бъдат конкуренти на този вот. Не сме бити карти, а гърмени зайци, определи положението на десницата Колчаков. Водач на листата на СДС ще бъде лидерът на партията Петър Стоянов. Според шефа на ЕДП Димитър Абаджиев по-добре е да се подкрепи ГЕРБ на евровота, тъй като има по-голям шанс да вкара повече депутати в ЕП, отколкото СДС.

На дясната дискусия вчера нямаше представител единствено на ДСБ. Хората на Костов няколко пъти казали, че не вярват в дясното обединение, обясниха събралите се на форума. ДСБ иска да убие всичко детско в десния избирател. Костов е една мащеха за дясното, коментира Бойко Борисов. Шефът на съюз „Радикали“ Евгений Бакърджиев предложи Бакърджиев до две години да започне процес на сливане на всички десни партии, а малките да се разпуснат. Така може да се стигне до 2 или 3 партии вдясно, а идеалният вариант е да се формира само една политическа сила, която да е от типа народна партия, аргументира се Бакърджиев.

Нина Александрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *