Борсите в САЩ отчетоха минимален ръст в края на лоша седмица

Основните индекси на борсите отвъд Океана завършиха със слаби повишения в края на една от най-лошите си седмици за последните три месеца. В началото на сесията Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq отново се движеха на червена територия, но към края на деня тенденцията се обърна, съобщава CNN.

Оживление донесе и успокояването на финансовите пазари в Европа.

В днешната сесия S&P 500 повишава стойността си с 0,15% до ниво от 1 967,57 пункта. За седмицата обаче индексът отчете спад в рамките на 0,9 на сто, изчислява Market Watch.

За Dow Jones седмицата приключи с понижение от 0,7 на сто, но в днешната сесия индексът е на зелено. Ръстът е от 0,17 на сто до 16 943,81 пункта. Най-голям е седмичният спад за Nasdaq – с 1,6 на сто. В днешната сесия технологичният индекс записа и най-сериозния ръст сред водещите индекси – в рамките на 0,44% до 4 415,49 пункта.

Wells Fargo откри сезона на отчетите за банките в САЩ. Банката записа минимален ръст на цената на акциите си след като съобщи за тримесечна печалба, която не се различаваше от първоначалните очаквания на пазарните анализатори. Акциите й поскъпнаха с минималните 0,04% до цена от 51,49 долара за брой.

През следващата седмица се очакват финансовите отчети на JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America и Morgan Stanley.

Сред големите печеливши днес е Amazon. Акциите на електронния търговец поскъпнаха с малко над 5,5% до цена от 346 долара за брой. Компанията изпрати запитване до агенцията по авиацията в САЩ с искане да одобри тестове на новите дрони, които ще правят доставки.

Сред губещите се нареди Fastenal, чиито акции загубиха над 4,4% от цената си и търговията приключи при ниво от 46 долара за брой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *