Брад Гарлингхаус: Делото между Ripple и SEC скоро ще стигне до край

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус заяви на конференцията „ReDEFiNe Tomorrow 2023“, че решението на съда ще бъде издадено в рамките на няколко седмици.

Това е след като съдия Анализа Торес отхвърли опита на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) да запечата документи, свързани с речта на Уилям Хинман от 2018 г., в която се обсъждаше как се класифицират криптовалутите.

Съдията реши оповестяването на документите, като се позова на тяхната важност за съдебния процес, което води до промяна в прогнозата на Гарлингхаус за издаването на съдебното решение за шест месеца.

Брад Гарлингхаус приветства това решение и го разглежда като победа на прозрачността. Той очаква документите да бъдат достъпни от 13 юни и подчертава, че решението разкрива липсата на регулаторна яснота в САЩ.

Компании като Ripple, Coinbase и други свързани с криптовалути твърдят, че настоящата регулаторна среда в САЩ не е подходяща за индустрията. От друга страна, SEC твърди, че не е длъжна да разработва нови правила за криптовалутите.

Според Гарлингхаус приоритизирането на политиката пред интелигентните политики и преимуществата е принудило много крипто предприемачи да търсят по-благоприятни юрисдикции извън САЩ. Той спомена, че значителна част от новите служители и клиенти на Ripple са извън САЩ.

Други базирани в САЩ крипто компании като Coinbase и Gemini, също разширяват дейността си извън САЩ поради несигурната регулаторна среда. Камерън Уинкълвос, съосновател на Gemini, изрази недоволство от регулаторните пречки в САЩ, които възпрепятстват напредъка на индустрията.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *