Братът на тулузкия убиец остава в ареста

Абделкадер Мера бе арестуван в сряда, когато полицията бе обкръжила брат му Мохамед, убил преди това трима войници, три еврейски деца и един равин. Вчера прокуратурата освободи майка им.
„Разследването на полицията откри сериозни и допълващи се улики, които свидетелстват за неговото съучастие в престъпления, свързани с предполагаема терористична дейност“, се казва в съобщение на прокуратурата в Париж. Следователите ще се опитат да установят дали 29-годишният Абделкадер Мера трябва да бъде съден. Той вече е познат на френските служби за сигурност заради съдействието му при вербуването на млади радикални ислямисти за Ирак през 2007 г.
В хода на предварителното следствие Абделкадер заяви, че се гордее с постъпката на брат си. По-малкият брат на Абделкадер – 23-годишният Мохамед Мера – бе убит в четвъртък  след ожесточена престрелка с полицията и 32-часова обсада на жилището му в Тулуза. Преди да бъде ликвидиран, той призна в преговорите си с полицията, че е извършил убийствата, припомня Ройтерс.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *