Браун: МВФ се нуждае от стотици милиарди долари за кризата

Международният валутен фонд се нуждае от стотици милиарди долари, за да защити икономиките от световната финансова криза, заяви британският премиер Гордън Браун, на посещение в Саудитска Арабия – като част от негова обиколка в държави в района на Персийския залив, съобщи Ройтерс.
Министър-председателят Браун иска държави с широки финансови ресурси като Китай и богатите на петрол държави от Залива да допринесат за нов инструмент на МВФ, насочен към поддържане на уязвимите икономики платежоспособни.
Браун застана в челото на глобалния отговор на кредитната криза, стъпка, която му помогна да засили позициите си в рейтингите за общественото мнение, а също и на оглавяваната от него управляваща Лейбъристка партия преди изборите през май 2010 г.
Тази седмица банката „Баркли’с“ получи финансови инжекции от Катар и Абу Даби за да се възстанови от пораженията от финансовата криза и като алтернатива на търсената помощ от правителството на страната.
Министърът на финансите Питър Манделсън и министърът на енергетиката на Великобритания Ед Милибанд придружават Браун в обиколката, заедно с шефове на големи компании.
profit.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *