Британец си купи наше село

В имението му е нарисуван негов портрет срещу 10 000 паунда, зъбите му струват 55 000, а годишно харчи по 180 000 за дрехи. Суетата не го е подминала и в България – той смята да прекръсти трудното за произнасяне име на селцето на Алекзандър. „Говорих вече с кмета за това, когато дойде време за решаване, ще се договорим“. В замяна на своя ексцентричен поход към славата Скот смята да построи болница и да се погрижи за местната инфраструктура.

Изчисленията на имоти по северното крайбрежие сочат, че 100 дка се търгуват срещу 13 млн. евро. „Срещу 3 млн. паунда не може да купи кой знае колко – най-много 40-50 дка“, заявиха вчера брокери на недвижими имоти. Те подозират, че става дума за селце поне на 10 км навътре в сушата.

Скот Алекзандър засега крие какво е купил и колко смята да инвестира. Планира да направи първокласно селище за богати британци. Комплексът ще включва хотели, казина, лайфстайл заведения. За амбициозните му планове говори дори и името на фирмата му „Ултимът Лайфстайл груп“.

„Цените на имотите в България тепърва ще скачат. Марбея умря, да живее българското крайбрежие“, заяви Алекзандър. Според него черноморското крайбрежие печели пред Марбея „заради добрата стойност, която получаваш за парите си, добрият туристически потенциал и липсата на британски хулигани“.

Експертът по търговия с имоти е натрупал милиони от предвижданията си за пазара на недвижимости.

„Знам, че у вас има много хора, които здраво тренират и помпат мускули. Сега ще донеса нова мода – да се инжектират с хормони на растежа за дълголетие и с ботокс против бръчки“, заяви Скот Алекзандър.

Димитър Илиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *