Британската икономика се забавя

След решението за Брекзит, Великобритания вече усеща икономическите негативи. Проучвания показва все по-голям песимизъм сред инвеститорите, което повлиява и на тяхната предпазливост при взимане на инвеститорски решения.

 

 

Изглежда, че британската икономика губи своите темпове. Бизнес проучвания показват забавяне в сектора на услугите. Причината е несигурността от бъдещето на страната след вота за напускане на Европейския съюз, предава Reuters. „Забавянето при услугите е притеснително, тъй като очевидно, това е преобладаващият сектор в икономиката на Обединеното кралство. Икономиката се забави до нива, каквито не сме виждали от години “, заяви изпълнителният директор на Британската търговска камара Адам Маршал, информира infobulgaria.info.

Инвеститорите са станали все по-загрижени затова, че Великобритания ще загуби много от

преференциалните търговски условия, които има с ЕС.

Същевременно се наблюдава и рекорден спад на лирата спрямо долара. Затова и от конфедерацията на британската индустрия, както и други организации апелират към правителството при договарянето на условията за Брекзит да съумеят да изключат наистина най-лошите търговски сценарии за страната. Последните проучвания показват че икономическият ръст на страната през 2017 г. ще възлиза на едва 1 процент. Ръстът на инфлацията изглежда вероятно да бъде друг проблем за бизнеса през следващата година. Същевременно 40 процента от финансовите директори заявяват, че очаква да намали инвестициите си през следващите три години. Според 46% от ръководителите ще се наблюдава и забавяне в темповете на наемане на нови служители.

 

 

 

 

 

 

 financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *