Британските агенции за бизнес имоти с критични проблеми се увеличават със 131%

Броят на британските компании, предоставящи услуги в сектора на бизнес имотите, с „критични“ финансови проблеми се е увеличил със 131% през второто тримесечие на годината спрямо същия период на миналата година, сочи анализ на консултантската компания Begbies Traynor.
Броят на фирмите със „значителни“ финансови затруднение пък е нараснал с 82% на годишна база през тримесечието, предава PropertyWeek.
Резултатите показват още, че компаниите, отчитащи критични проблеми през второто тримесечие, са били с 18% повече от тези през първото.
„Тъй като брокерските услуги са тясно свързани с пазара на бизнес имоти, наблюдаваме силен отзвук на проблемите, пред които са изправни компаниите за бизнес имоти“, казва Ник Худ от Begbies Traynor.
„При най-песимистичния сценарий собствениците остават с празни имоти, като се увеличава броят на наемателите, неспособни да плащат наемите си, и се правят опити за намаляване на наемните задължение в заетите сгради. Всички тези проблеми си прокарват път по хранителната верига до брокерите на недвижими имоти и компаниите за управление на собствеността, които вече са засегнати от парализирания имотен пазар“, обяснява Худ.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *