„Бритиш Американ Табако“ се сдобива с брандове на „Булгартабак“

Бритиш Американ Табако (БАТ) е в процес на закупуване на някои от по-популярните и известни брандове на „Булгартабак“. Интересът е потвърден и за дистрибуционната структура „Експрес Логистика и Дистрибуция“.

Търговските марки, които попадат под шапката на БАТ са Виктори, ЕваСлим и ГД. След като процедурата по сделката окончателно придобие краен вид, Бритиш Американ Табако – България ще стане един от най-големите данъкоплатци в България.

От източници на компанията се появи информация за плановете да се разкрият около сто нови работни позиции и да се осигурят допълнително приблизително 900-1000 в работни позиции в дистрибуционната структура на бизнеса й.

Обявяват се данни, че стойността на сделката е за малко над 100 милиона евро. Актът на закупуване на посочените търговски марки на „Булгартабак“ са положителен индикатор за повишен и9нтерес на инвеститори на българския пазар. Общ поглед върху цифрите показва, че БАТ ще достигне почри 40% дял от пазара на цигарени изделия в България.

Търговията на дребно също ще усети ефект от сделката. Мащабът и статутът на сделката изиска произнасяне на КЗК. Това се очаква да се случи най-късно до средата на годината.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *