БСП и ДПС печелят частичните избори за кметове

 
С 88,27% от гласовете Румен Стоянов, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, спечели кметския мандат в град Калофер, предаде БГНЕС.
Резултатите в града са при 100% обработени протоколи от четирите изборни секции. Изборният ден в Калофер приключи с 63,4% избирателна активност.
Досегашният кмет Румен Стоянов е получил 1475 гласа. На второ място с 9,28% и 155 гласа е кандидатът на НДСВ Йордан Колев. Лалка Драгова от ГЕРБ е получила 2,45%, или 41 от гласовете на избирателите.
Димитър Димитров от БСП е новият кмет на село Батак, община Павликени, с подкрепата на 285 гласоподаватели. 562 са действителните бюлетини, недействителните бюлетини са 22.
Единственият кандидат Ахмед Мустафа Ахмед от ДПС е новият кмет на село Байково, община Хитрино. Той е избран с гласовете на 110 избиратели от общо 181 в селото. Няма недействителни бюлетини. Избирателната активност достигна 60%.
До частичния избор Ахмед беше временно изпълняващ длъжността кмет, след като спечелилият миналата година местните избори в селото – Илхан Ахмед, бе назначен за секретар на община Хитрино.
Мустафа Сюлейман Сюлейман, издигнат от ДПС, е новият кмет на село Рогозче, община Джебел. За него са гласували 110 избиратели, а за кандидата на ГЕРБ Мустафа Неджип Сюлейман са гласували 59 избиратели. Има 29 недействителни бюлетини, 285 са имащите право на глас в селото. 69% е избирателната активност.
Повече от 150 граждани на Хърлец, община Козлодуй, се събраха късно вечерта в събота пред 16-а избирателна секция в селото, крайно възмутени от абсурда, който се разиграва пред очите им, заяви областният председател на БСП – Враца, Ивайло Лилов. Той обясни, че във всички избирателни секции е бил обявен краят на изборния ден. Въпреки това обаче част от членовете на секционната комисия и председателят на комисията – представител на ГЕРБ, отказали да попълнят протокола с резултатите от тази секция. Скандалите там започнаха няколко дни по-рано, когато ГЕРБ изпрати десантна група, съставена от ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ да агитира за  още „подкрепа“ към  техния симпатизант.;
В частичните избори в Хърлец участваха четирима кандидати за кмет на селото – независимите Ваньо Димитров и Валери Петров, подкрепен ГЕРБ, както и Огнемир Симов от БСП и Паула Маринова от ЕНП.
В село Доброплодно, община Ветрино ще има балотаж. Избирателната активност е 74%, като са гласували общо около 600 души от имащите право на глас 781 души по избирателни списъци. Гюлтен Алиева от ДПС е събрала 202 гласа, а Милен Георгиев от БСП – 178 гласа. Те ще си оспорват кметското място на балотажа.
Милчо Донгов от ГЕРБ и Цветко Спасов от Обединени земеделци отиват на балотаж в пазарджишкото село Ивайло.  За Милчо Донгов са гласували 468 души, а за Цветко Спасов са подадени 228 гласа. 1002 души са гласували при избирателна активност 39%, а действителните бюлетини са 959.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *