„Булатом“: Технически проблеми по проекта „Белене“ нямаше, няма и сега

 
Останалото, което се случи, беше едно политическо решение на правителството в момента със съответното финансово обяснение. Но от техническа гледна точка този проект проблеми нямаше и продължава да няма.
Ядрената енергетика на България от много години стана разменна монета за формиране на политически решения, изказа мнението си Георгиев. По думите му в момента минаваме през спад в развитието на ядрената ни енергетика. Той е убеден обаче, че в дългосрочен план без ядрена енергетика в България е немислимо.
В момента сме свидетели на едно активно разменяне на какви ли не приказки от управляващи и опозиция, а в крайна сметка хората, които произвеждат 35% от електроенергията на България – това е ядрената енергетика, говорим за активно работещи около 12 000 души, остават все повече и повече без работа. Ако в прогнозите за „Белене“, като заетост, се говореше за едно число от 10 000 души активно работещи на площадката плюс още 5 пъти по толкова ангажирани в строителството на този обект – в момента това го нямаме. В „Булатом“ участват около 80 фирми, които си вадят хляба с работа в ядрената енергетика. Бизнесът, който те имат, намаля и намаля.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *