„Булгартабак“ бори контрабандата с кутии по 10 къса цигари

На пазара са вече две разновидности на добре познати марки на „Булгартабак“ в опаковка от по 10 къса. Това са „GD“ и „Melnik“ с цени съответно 2.30лв. за кутия „GD“ и 2.20лв. за кутия „Melnik“, съобщиха от „Булгартабак“.
Отговаряйки на нуждите на нашите клиенти, съобразявайки се с усложнената финансова ситуация на домакинствата в България, и като мярка и помощ на държавата в борбата с контрабандата, от компанията решихме да предложим на пазара двете разновидности в опаковка от 10 къса в икономичен сегмент.
„Булгартабак“ има най-много марки от всички компании производители и вносители на цигари в България в нисък ценови сегмент. Три наши марки – „Средец“, „GD“, „Tresor“ от по 20 къса в кутия са в този сегмент, още две – „Мелник“ м.о. и „Виктори“ м.о. с 19 къса цигари и опаковките от по 10 къса – „Фемина“, „GD“ и „Мелник“.
„Булгартабак“ провежда ценова политика за запазване и разширяване на пазарен дял и респективно на клиентите си. При сега действащия акциз, при който около 84% от стойността на една кутия цигари представляват акциз и ДДС, „Булгартабак“ не може да предложи на пазара значително по-евтини от сегашните си марки в нисък ценови сегмент, които успешно да борят предлаганите контрабандни цигари. Разликата в цената между най-евтината бандеролна цигара и безбандеролните такива е почти два пъти. Дори и компанията да остане без печалба, то разликата между сегашната и другата цена ще бъде стотинки, а не два пъти стойността на продукта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *