„Булстрад живот Виена иншурънс груп“ е застрахователят на Нончо Воденичаров

Кметът на град Раднево Нончо Воденичаров, който почина при снимки на реалити шоуто „Сървайвър“, има застраховка в „Булстрад живот Виена иншурънс груп“. Дружеството е традиционен застраховател на тв-формат. От компанията засега все още не могат да дадат информация за застрахователното покритие и сумата, която ще бъде изплатена на близките на починалия, но посочиха, че екип застрахователни експерти от събота съдейства на бТВ при събиране на всички необходими документи за изготвяне на становище и изплащане на обезщетение. От дружеството посочиха, че ще действат по възможно най-бързия коректен начин за приключване на случая от застрахователна гледна точка. Според правилата за уреждане на щети в компанията, застрахователна сума или съотвентия процент от нея се изплаща в срок от 15 работни дни от датата на представянето пред застрахователя на всички необходими документи. Ако за изясняване на причините и обстоятелствата за настъпване на застрахователно събитие е необходимо специално разследване и представяне на допълнителни доказателства, които не са били предвидени в застрахователния договор при сключването му и които са необходими за установяване на основанието и размера на неговата претенция, застрахователят уведомява за допълнителните изисквания най-късно в срок 45 дни от представянето на доказателствата, определени със застрахователния договор. В конкретния случай обаче вероятно процедурата ще бъде опростена поради характера на случая. От застрахователната компания не уточниха дали всички участници в шоуто имат еднакви застрахователни покрития, или се касае за индивидуален подход към сървайвърите, в зависимост от тяхната възраст и физическа кондиция.
Тялото на Нончо Воденичаров ще пристигне в България най-вероятно в сряда. Синът на починалия е заминал за Филипините, където се снима четвъртият сезон на състезанието по оцеляване.
Припомняме, Нончо Воденичаров почина на 30 май, събота, по време на награждаване на едно от племената на Survivor. Смъртта е настъпила вследствие на масиран инфаркт.
Организаторите на шоуто, бТВ, обявиха, че преди да замине за Филипините, Воденичаров е подложен на детайлен медицински преглед. Радневският кмет е бил в перфектно здраве, а по време на тестовете за издръжливост е показал отлични данни. Освен това всеки ден участниците задължително се преглеждат преди състезание. Лекар присъства неизменно както по време на игрите, така и по време на целия снимачен процес. При прегледите, непосредствено преди играта вчера, а и през предишните дни, здравословното състояние на Нончо Воденичаров е било добро.
Освен като кмет, Воденичаров е известен и с разностранните си интереси и с любовта си към приключенията: певец, президент на футболен клуб „Миньор“, Раднево; страстен рибар, който основава най-големия риболовен комплекс в язовир „Овчарица“; участник в над 10 филма, между които „Време разделно“ и „Хан Аспарух“. В продължение на 15 години се е занимавал професионално и с каскади.
Воденичаров е кмет на Раднево втори мандат. И двата пъти се кандидатира като независим. На последните избори печели с мнозинство от над 70% още на първи тур.
Това е първият случай на участник в състезание, при който застрахователната компания ще изплаща обезщетение за смърт. Миналата година, при третия сезон на „Сървайвър“, „Булстрад живот Виена иншурънс груп“ изплати обезщетение на един от участниците в състезанието – бившия национален вратар Здравко Здравков, който напусна играта по здравословнни причини.
Освен на изданията на „Сървайвър“, „Булстрад живот Виена иншурънс груп“ е официален застраховател и на звездните двойки в „Денсинг Старс“, на участниците в „Мюзик Айдъл“, както и звездите на „М-Тел Мастърс“. „Булстрад живот Виена иншурънс груп“подкрепя и Aсоциацията по плажен волейбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *