Бум на продажбите и производството на велосипеди

Скок в продажбите на велосипеди се наблюдава в последно време, като на места е достигнал до 5000%, а производителите на велосипеди затрупани с поръчки съобщава АФП. Заводите сега се затрудняват да задоволят нарасналото търсене на планета, която е все по-пристрастена към колелетата.

МАКСКОМ - Европейски производител на велосипеди

От февруари световното търсене на колоездачни маршрути в програмата Google Maps е нараснало с 69% и е достигнало исторически максимум, което е доказателство за ентусиазма на хората. Исторически рекорд е поставен и в сервизите за велосипеди.

на велосипеди, по данни на интернет гиганта. Този месец то се е удвоило.

Test ride of Sprint & Shockblaze bicycles - MAXCOM - A European ...

Във Франция продажбите на велосипеди са се увеличили двойно през май и юни спрямо същите месеци на миналата година, според федерацията по колоездене.

Велосипедът е популярен сред жителите на градовете, който виждат в него средство за избягване на претъпканите автобуси и препълнените мотриси на метрото, като същевременно изразходват енергия след седмици на изолация, информира monitor.bg.

Говорител на веригата магазизини за спортни стоки Decathlon потвърди, че в Европа продажбите на велосипеди са нараснали двойно или тройно, а в Китай дори петорно след излизането от карантината.

Gepard.BG

Онлайн продажбите на велосипеди в САЩ са достигнали исторически пик в средата на май: броят на продадените велосипеди е надвишавал с 5000% равнището от средата на май 2019 г. Общият брой на продажбите в САЩ е скочил с 81%.

През 2019 година 7,3 милиона велосипеда (механични и електронни) са били внесени в Европа основно от Тайван и Камбоджа, според Конфедерацията на европейската велосипедна индустрия (CONEBI).

Какво е важно да знаете преди да купите първия си електрически ...

Оборотът на водещия световен производител – тайванската компания Джайънт (Giant) – в Европа е нараснал със 140 процента през юни спрямо същия месец на 2019 година, задвижван най-вече от продажбите на електрически велосипеди. Списъкът със заявки е пълен до първото полугодие на 2021 година, информира Скок в продажбите на велосипеди се наблюдава в последно време, като на места е достигнал до 5000%, а производителите на велосипеди затрупани с поръчки съобщава АФП, информира monitor.bg.

Ситуацията на пазара не е толкова лоша, колкото някои си мислят, твърди генералният директор на европейската конфедерация Мануел Марсилио. Той предвижда връщане към нормалното състояние през септември благодарение на гъвкавостта на европейските производители, които в по-голямата си част, няма да излизат в лятна отпуска, за да се компенсира разликата между търсене и предлагане.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *