БФБ внедри последното поколение на търговската платформа на Deutsche Börse

Българската фондова борса /БФБ/ успешно внедри и от днес вече оперира на най-новото поколение технологична архитектура на Deutsche Börse – Т7, съобщи борсовият оператор.БФБ внедри последното поколение на търговската платформа на Deutsche Börse.

Резултат с изображение за бфб софия

Платформата дава възможност на пазарните участници на българския капиталов пазар първи в Източна Европа да се възползват от най-съвременните технологии за борсови оператори. С промяната от сегашната система Xetra към T7 забавянето в търговията е намалено още повече. Освен това международните участници в търговията, които вече са свързани с Т7, могат да се възползват от потенциалните синергии чрез по-ниски разходи за развитие и поддръжка, ако желаят да имат експозиция на българския капиталов пазар, допълват от БФБ.

„Deutsche Börse означава високопроизводителни технологии за капиталовия пазар. На базата на досегашния ни положителен опит с Xetra гледаме на T7 като устойчива и надеждна система, която отваря нови възможности за растеж на Българската фондова борса“, поясни Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ. „С Т7 разширяваме и портфолиото на поръчките за нашите пазари, което открива хоризонт за още по-ефективни търговски възможности на българския капиталов пазар“.

„Внедряването на T7 за Българска фондова борса демонстрира още веднъж, че IT решенията на Deutsche Börse представляват висококачествена марка, съчетана с надеждни услуги. Сред клиентите ни по света Т7 означава ниска латентност и висока гъвкавост. Този факт е доказан от броя на операторите на финансови, деривативни и енергийни пазари, които използват нашата търговска архитектура“, коментира и Щефан Шванд, ръководител направление „Дигитализация и платформи“ в Deutsche Börse.

Малтийската фондова борса въведе Т7 през март тази година. Няколко други борси в Европа и в света също са внедрили търговската инфраструктура на Deutsche Börse. В допълнение към борсата Eurex, борсата във Франкфурт и европейската енергийнаборса (EEX), също разчитат на T7; борсите във Виена и Шанхайската са базирани на технологии, разработени от Deutsche Börse. Борсите в Будапеща, Любляна, Прага,Валета и Загреб използват инфраструктурата на DBAG от години. Българската фондова борса използва търговската инфраструктура на Deutsche Börse от 2008 г. насам.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *