БФБ днес записа оборот колкото един супермаркет

Подир изненадващо динамичните дни от началото на седмицата днес Българската  фондова борса отново изпадна в познатата лятна апатия и  трудно достигна дневен оборот от 145 000 лева.

Въпреки летаргията все пак  SOFIX продължава възходящото си движение, макар и със отчайващо слаб ръст от 0.16%, но все пак е на своеобразен връх от последните дванадесет месеца.

По-зарадвани днес можеха да бъдат акционерите на „Албена Инвест Холдинг”, защото тяхната емисия регистрира най-сериозно  повишение от 6.59% , а ръст близо до един процент отчитоха все пак и две от банките, които не се измъкнаха без забележки от току що приключилия стрес тест – става дума за акциите на Първа инвестиционна банка/ПИБ/  и Централна кооперативна банка /ЦКБ/.

При останалите инструменти компенсаторните записи леко се понижиха и преди затваряне на сесията регистрираха ниво от 25.8 стотинки за лев номинал.

След първоначалните сривове, макар и леки, в началото на седмицата европейските борси днес са на път да завършат с леки ръстове, като основвните „виновници“ за това е движението нагоре на  цените на суровините, както и вчерашните новини от последното заседание на Федералния резерв на Съединените щати.

 

Кольо ЗЛАТАНСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *