БФБ не зае ясна посока

Дневният оборот на БФБ не успя да достигне и половин милион лева, а индексите приключиха разнопосочно, като поскъпването при BGREIT бе от 2.46% до 80 пункта, а понижението при SOFIX бе от 0.07% до 323 пункта.
Инвеститорът в земеделска земя Булленд инвестмънт и Каолин се наредиха на първите места по оборот, добавяйки съответно 9.5% и 4.5% към борсовите си стойности.
Поскъпване от 6.5% до 3.2 лева цена на затваряне регистрираха акциите на Агрия груп холдинг. Марицатекс, София комерс заложни къщи, Софарма трейдинг, Индустриален холдинг БГ и Фонд за недвижими имоти БГ добавиха до 2.5% към пазарните си стойности.
Разпродажби при книжата на Меком изтриха 9.6% от пазарната капитализация на производителя за месо. Пътностроителната компания Трейс груп и обикновените акции на Химимпорт остъпиха с по 1.2% от борсовите си стойности, а Биовети и книжата на Петрол се разделиха съответно с 5 и 5.8% от цената си.
Земеделските бонове днес се разменяха между 72 и 75 стотинки, приключвайки сесията на цена от 74.8 стотинки за лев номинал. Търговия имаше и с другите два компенсаторни инструмента, като и двата затвориха на нива от 18 стотинки за брой.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *