БФБ се сбогува с юли при регистриран оборот от 537 000 лева

След като Японската централна банка остави лихвения си процент непроменен и европейските акции са на път да завършат последната си сесия за тази седмица и този месец със смесени или почти никакви изменения.

В Съединените щати търговията започна без сътресения и с леки понижения за основните индекси на Уолстрийт поради незадоволителни финансови резултати за последното тримесечие, публикувани от петролните гиганти Exxon и Chevron. Технологичният индекс Nasdaq обаче, е на положителна територия, благодарение на добрите резултати на интернет мастодонтите Google и Amazon.

На Българска фондова борса дневният оборот достигна 537 хил. лева на фона на множеството тримесечни финансови отчети, излизащи в последния работен ден от месеца.

Сред най-добре представящите се емисии днес се нарежда тази на „Първа инвестиционна банка” АД, която поскъпва с 5.33% до цена от 2.37 лева за една ценна книга. Ръстове между 1% и 3% записват книжата на „Софарма Трейдинг” АД, „Централна кооперативна банка” АД и „Софарма” АД.

Най-значителен търговски обем от 178 хил. лева днес отчитаме по позицията на „Софарма имоти” АДСИЦ, чиито акции в крайна сметка завършват деня почти без изменение на ниво от 4.75 лева за брой.

Сред основните измерители на родния пазар по-значително изменение записва единствено индексът на дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT, който се понижава с 1%.

Милен АТАНАСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *