БФБ ще подпише меморандум за сътрудничество с Виенската борса

В четвъртък (23 март) ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Българската фондова борса и Виенската фондова борса, съобщиха от институцията. По този повод в София ще пристигне изпълнителният директор на Виенската фондова борса, Михаел Бюл.

За евентуално сътрудничество с Виенската фондова борса съобщи още преди месец изпълнителният директор на БФБ Бистра Илкова в интервю за Investor.bg.

Меморандумът, който ще бъде подписан с Виенска фондова борса, е стандартен. Става въпрос за размяна на информация и взаимно подпомагане, уточни за Investor.bg Панталей Карасимеонов, Директор на Дирекция „Международни връзки, комуникации и маркетинг“ на БФБ-София.

„Освен това ще предоставим на Виенската борса данни за създаването на два индекса, като първият ще е изцяло български, а вторият ще е създаден от компании от Нова Европа“, добави Карасимеонов.

В последните години БФБ е водила разговори за сътрудничество освен с Виенската борса, и със скандинавската OMX, Юронекст (Париж, Брюксел, Амстердам) и Атинската фондова борса. Досега не бе постигане конкретно споразумение.

Кристиян Костов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *