България организира изложение за дронове

България се очертава като първата страна в региона със специализирано изложение за дронове и безпилотни машини – то ще се проведе от 20 до 23 октомври в София. Проектът под патронажа на президента Румен Радев се явява съвместна инициатива на Интер Експо Център и Консорциум Международно дрон изложение.

Ако допреди 20 години безпилотните летящи апарати бяха научна фантастика за широката публика, днес те навлизат все повече в ежедневието
(снимка: CC0 Public Domain)

„Дроновете и безпилотните машини ще навлизат с все по-голяма скорост в ежедневието ни. Значението им за различните икономически отрасли ще расте”, коментираха организаторите.

Inter Drone Expo е пространство за среща на представители на различните икономически сектори с производители, вносители и дилъри на безпилотни машини, резервни части и компоненти и софтуер, информира technews.bg.

Най -повдигащият квадрокоптер. Товароподемност на дрон с камера - колко тегло може да вдигне дронът? Полетът в небето е вълнуващо и вълнуващо преживяване

Във фокус ще бъдат ползите от внедряването на дроновете за различни дейности и сектори: спасителни операции, следене на трафика, картографиране, доставка на храни, спедиция, гасене на пожари, земеделие, животновъдство, военна промишленост и др.

„Дроновете няма да стоят статично по щандовете”, казват организаторите. Посетителите ще ги видят „в действие” по обособени трасета в Интер Експо Център, където ще се проведе изложението.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *