Българка е била намерена мъртва в Атина

На шокиращата гледка се натъкнала сънародничката на мъртвата – българка на име Таня, която веднага се обадила на управителя на блока, а той викнал полицията.
 
„Дори не сме сигурни, че е мама“, оплака се синът на загиналата, след като вече пети ден не го допускат да идентифицира тялото на майка си.
И двете деца на почината са в Атина, но до сега никой не я само им е било съобщено, че й е била направена аутопсия, макар че съгласието им не е било поискано. След това тялото било предадено на някаква гръцка траурна агенция, която им искала 1300 евро, за да ги пусне да видят майка си. Не ги интересува, че никой от роднините не ги е наемал, и, че са се свързали вече с българска агенция.
Според представители на полицията се работило по версията самоубийство. Според съдебномедицинската експертиза травмите по тялото на загиналата са предизвикани от скачане от високо, което означавало, че жената се е хвърлила от горните етажи на кооперацията.
Приятелят на Ваня – Велизар Каменов обаче не може да приеме такава версия. ‘Ваня преди две седмици беше при мен на почивка, защото в момента работя в провинцията, и беше жива и здрава, настоява той. Нямаше някакво заболяване. Нямаме и финансови проблеми“, което опровергава версията за самоубийство поради депресивно състояние.
От българското посолство в гръцката столица заявиха, че са разговаряли с близките и са поискали инструкции от Външно министерство в България. Българската общност в Гърция е разбунена от поредния случай на насилствена смърт на нашенец. Паметливи припомнят, че в края на миналата година в Атина бе намерен убит председателят на нашата общност там Росен Христов, по-късно пък Петко Атанасов бе зверски пребит от неизвестни в центъра на столицата. По последните два случая няма никакво развитие и много от хората се съмняват, че нещата са били покрити. Близките на убития Росен не успяха да съберат пари за транспорт на тялото му до България и затова той бе погребан в Атина.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *