Българската ClaimCompass получи финансиране от 1.3 млн. долара

Българската стартираща компания ClaimCompass, която през онлайн платформа посредничи на пътници на авиокомпании да получат обезщетение при закъснели и отменени полети, получи финансиране в размер на 1.3 млн. долара. Свежият капитал е осигурен основно от фондове за рискови инвестиции, както и няколко бизнес ангела, и ще бъде използван за развитие на технологията за обработка на искове.Българската ClaimCompass получи финансиране от 1.3 млн. долара.

Свързано изображение

Кой инвестира

Новият капитал е инвестиран в американската компания ClaimCompass Inc., която е прекият собственик на българското дружество. Екипът регистрира фирма в САЩ именно с целта чрез нея да привлича инвеститори в бизнеса. Сред фондовете, които финансират ClaimCompass с общо 1.3 млн. долара, са Rambleside, Telegraph Hill Ventures, Hustle Fund, Good News Ventures, Ramen Ventures и Global Edge Investments. Инвестицията е под формата на конвертируеми книжа. „До момента нито един от инвеститорите ни, включително и от предишните рундове, не е конвертирал в дялово участие, но дори и това да се случи, мажоритарния дял остава поделен сред съоснователите“, коментира пред „Капитал“ Александър Сумин, един от създателите на ClaimCompass.

Освен за развитие на технологията за обработка екипът ще инвестира новите средства и в разрастване на клиентската база и подобрения в процеса за подаване и проследяване на исковете.

В предишни инвестиционни рундове българската компания набра капитал от общо половин милион долара. Той беше осигурен от фондовете 500 Startups, Social Capital, Hustle Fund и DH Ventures. Така общите инвестиции на ClaimCompass до момента възлизат на 1.8 млн. долара, информира в.Капитал.

Развитие на компанията

Българската ClaimCompass е основана през 2016 г. от Татяна Миткова, Велизар Шулев и Александър Сумин, като целта на екипа е да развият софтуерна компания и исковете за обезщетение при закъснели и отменени полети да не се обработват ръчно. За целта клиентите трябва да влязат на сайта на компанията и да попълнят данните за проблемния полет, както и собствените си данни. Екипът на ClaimCompass проверява информацията и в случай че се дължи компенсация, според случая тя може да бъде между 250 и 600 евро. Клиентът не заплаща първоначална такса, единствено при одобрен иск компанията получава комисиона.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *