Българските хотели с 13% по-евтини през март

Спадът е четвъртият по големина сред 24 най-търсени европейски градове, а средната цена за нощувка в двойна стая в страната е 121 лв., съобщи „Дневник“, позовавайки се на резултатите от последния хотелски ценови индекс на търсачката за хотели trivago.bg, който се изготвя всеки месец.
Докато през март миналата година унгарските и полските хотели оглавяваха класацията с най-ниските средни цени за нощувка, сегашният индекс поставя България на второ място, след Полша, със средно най-евтиното хотелско настаняване сред изследваните държави.
Спадът на цените във Варшава е с 15% (115 лв.), в Букурещ – с 13% (123 лв.), в Москва – с 12.5% (248 лв.), в Женева (385 лв.), която е най-скъпият град в класацията – със 7%.
Цените в почти всички български градове, включени в проучването, са спаднали през този месец в сравнение с март миналата година.
Най-голямо е поевтиняването на нощувките в Банско – с 18% до 115 лв.  Цените на хотелите в София падат с 15% до 123 лв., в Пловдив – с 12% до 98 лв.  Изключение прави само Пампорово, където средната цена за нощувка се е увеличила с 2 лв. до 102 лв.
Спрямо февруари индексът отчита най-значителното понижение в цените за нощувка  в Боровец (131 лв.) и Златни пясъци (100 лв.). Хотелите във Варна (108 лв.) пък вдигат цените най-много – с 6% за месец.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *