Българският инвестиционен фонд „Ривър Стикс Кепитъл” купува сръбска банка

Българският инвестиционен фонд „Ривър Стикс Кепитъл” е постигнал сделка за 85% от сръбската „Теленор Банка”, предаде „Танюг”. Телекомът запазва 15-процентово участие във финансовата институция, уточнява bTV.

Сумата по сделката не е обявена официално, като освен това по придобиването трябва да се произнесат сръбските власти. „Теленор Банка” е посочена като пионер в дигиталните банкови услуги в страната – „единствената интернет базирана и на първо място мобилна банка в Югоизточна Европа” с над 300 000 клиенти. За „Ривър Стикс Кепитъл” (чийто уебсайт не е активен – б.р.) това е навлизане на пазара в западната ни съседка. Негов изпълнителен директор е роденият в Албания Елвин Гури, който е един от създателите на известната кредитна компания „Джет Файнънс”, продадена по-късно на „БНП Париба”, пише blitz.bg. Сред бившите му работодатели са Европейската банка за възстановяване и развитие и „Прайс Уотърхаус”. Той е съпруг на бившата депутатка и настоящ зам.-председател на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн – Гури.
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>