Български гаф на земеделското изложение в Париж

Това стана ясно след посещението на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов на изложението, информират от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
„Дори на вината пише само марката“, констатира министър Найденов, след като днес, в деня на България на изложението, обиколи нашия щанд. Според него това се отразява негативно на рекламата на българските продукти, тъй като посланието на всеки от тях би трябвало да бъде именно, че са произведени в България.
По-рано днес земеделският министър се срещна с френския министър на земеделието, храните, рибарството, селските райони и устройството на територията на Република Франция Брюно Льо Мер. Той е изразил готовност за това европейската страна да подпомогне промотирането на българските продукти на европейския пазар.
„Как обаче да го направил, когато на 90% от продуктите ни не пише на латиница, че са произведени в България?“ коментира Найденов. Освен това добави, че ще обърне внимание на браншовите организации на производителите, както и на Българската стопанска камара (БСК) за този проблем. Двамата министри обсъдиха още позициите на държавите по реформите на Общата селскостопанска политика (ОСП) и установиха, че те почти се припокриват. Земеделският министър посочи: „Ако искаме да има реално ОСП, трябва да обединим позициите на 27-те държави-членки“. По думите му Льо Мер се е заел с тежката задача да обясни това във Франция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *