Български и гръцки вина ще бъдат рекламирани в Швейцария, САЩ и Китай

Тя е българо-гръцка и е подадена съвместно от Националната лозаро-винарска камара и гръцката асоциация ENOABE. Целта на програма е популяризиране на български и гръцки качествени вина на пазарите на Швейцария, САЩ и Китай за срок от 3 години. Одобрената промоционална програма е на стойност 4 633 737 евро, информира пресцентърът на МЗХ.
Това е втората одобрена промоционална програма за вино и общо седма поред с българско участие като обект на промоция досега са бяло саламурено сирене, кашкавал, кисело мляко, лютеница, печена белена капия, конфитюр от рози, мармалад от шипки и компот от праскови, качествени вина. Продуктите се рекламират на пазарите на Русия, Китай,  Австралия, Бразилия, ОАЕ, САЩ, Швейцария, Украйна, Германия, Испания Полша и Румъния като общия бюджет на програмите надхвърля 25 млн. евро.
В  началото на месец април стана ясно, че българските вина ще бъдат популяризирани и в Русия и Китай. Тогава Държавен Фонд „Земеделие” и Регионалната лозаро-винарска камара „Тракия” подписаха договор за прилагането на пета, одобрена от Европейския съюз, промоционална програма.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *