„Български пощи“ вдигат цените си от 1 ноември

„Български пощи“ вдигат с до 20% цените на някои от услугите си от петък, 1 ноември. Промяната обхваща цените на кореспондентските пратки, печатни произведения и малки пакети „със и без предимство“ за страната. Това е услугата, според която пратките се доставят по възможно най-бързия начин.“Български пощи“ вдигат цените си от 1 ноември.

Резултат с изображение за български пощи

Увеличение ще има и за кореспондентски пратки, печатни произведения и малки пакети „със и без предимство“ за чужбина, както и допълнителната универсална пощенска услуга „препоръка“ отново за чужбина. Това съобщиха от „Български пощи“ за в. „Сега“.

Основание за увеличението на цените на международните пратки е промяна в стойностите за доставка на международни писмовни пратки (крайни такси) на чуждите пощенски администрации. Има увеличение на разходите за материали, разходите за амортизации и тези за възнаграждения. Минималната работна заплата през 2019 г. е увеличена от 510 лв. на 560 лв., мотивират се от „Български пощи“, информира в.Сега.

Оттам изтъкват, че няма промяна в цените на най-масово използваните услуги като непрепоръчана кореспондентска пратка „без предимство“ до 50 грама, изпращане на пощенска картичка „без предимство“ и препоръчаните писмовни пратки „с предимство“ над 1 кг за чужбина. Същите остават цените и за вътрешните и международните колетни пратки, цената на услугата „препоръка“ за страната и др.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *