„Български пощи“ увеличават цените на услугите си

Писмовните пратки за чужбина ще са с различна стойност, в зависимост от формата. Най-масовата услуга – кореспондентска пратка без предимство за страната запазва своята цена.“Български пощи“ увеличават цените на услугите си.

От 1 март се променят цените на част от услугите от Универсалната пощенска услуга, предоставяна от „Български пощи“ ЕАД.

Писмовните пратки за чужбина ще са с различна стойност, в зависимост от формата. Най-масовата услуга – кореспондентска пратка без предимство за страната запазва своята цена.

Основание за промяната е, че от 2016 г., „Български пощи“ ЕАД като задължен пощенски оператор на България участва в нова система на Всемирния пощенски съюз, свързана с начина за разплащане за международни пратки. Новото ценообразуване на международни пратки, налага промяна и в цените на вътрешните пратки.

Въвежда се нова структура на цените на писмовните пратки за страната и чужбина. Променят се цените на писмовните пратки за страната и чужбина, цените на услугата „колети“ за страната, както и цената на допълнителната услуга „препоръка“ за страната,информира econ.bg.

Пратките вече се класифицират по формати P – малка писмовна пратка, G – голяма писмовна пратка и E – обемна писмовна пратка , като се въвеждат ограничения за размери (дължина, широчина и дебелина), тегло, съдържание и вид на услугата, „с предимство“, или „без предимство.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *