Български пробив в Силициевата долина, Телерик отвори офис в Пало Алто

Българската компания Телерик, световен доставчик на инструменти и решения за разработка и анализ на междуплатформени и мобилни приложения, обяви днес, че е отворила офис в Пало Алто, Калифорния.

Новината бе съобщена от Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Телерик АД по време на осмото издание на водещата технологична конференция в Централна и Източна Европа – DevReach 2013.

С официалното си стъпване в Силициевата долина компанията дава заявка да стане ключов играч в местната екосистема. Телерик е водеща компания, която предоставя решения за разработка на приложения, автоматизирано тестване, управление на проекти, изготвяне на доклади и система за управление на съдържание. В компанията работят над 800 висококвалифицирани специалисти в 11 офиса в цял свят. Телерик има над 100 000 клиенти, сред които са повечето организации в списъка „Fortune 2000“, както и водещи образователни, държавни и неправителствени институции в 94 държави по света.

“Да се установим в Силициевата долина е повече от сбъдната мечта за нас. Това е чудесна възможност да общуваме директно с голяма част от нашите клиенти и да станем основен участник в динамичното ежеднение на световния център на високотехнологичната индустрия“, сподели Светозар Георгиев. „Като първа стъпка в тази насока през следващите седмици ще стартираме в Пало Алто акселератор “Mach 5 Accelerator”, насочен към млади компании, разработчици на уеб и мобилни приложения с HTML5“, добави той.

Участниците в акселератора, спонсориран от Телерик, ще могат да се възползват от ресурсите на компанията – като например да работят в офиса й в Пало Алто, да черпят опит за управлението на успешен бизнес директно от мениджмънта на Телерик, да получат финансова, технологична и маркетинг подкрепа при създаването и пускането на пазара на техните мобилни приложения.

Тазгодишното издание на международната конференция DevReach 2013, организирана от Телерик на 1 и 2 октомври в София, събра над 1000 души от 25 страни, сред които САЩ, Великобритания, Скандинавските и Балтийските държави, Швейцария, Португалия, Испания, Украйна и много държави от Централна и Източна Европа. Във фокуса на технологичното събитие през 2013 г. бяха уеб, „облачни“ и мобилни (iOS, Android, Windows Phone 8) и междуплатформени технологии.

Сред лекторите на международната конференция бяха доказани експерти от цял свят, сред които Браян Х. Принс, главен евангелист „Облачни технологии“ в Microsoft, Мишел Бустаманте, управляващ партньор в Solliance, Кейт Грегъри, партньор в Gregory Consulting Limited, Дан Уелин, основател на The Wahlin Group, Лоран Биньон, старши директор на IdentityMine, Ричард Кембъл, регионален директор и MVP на Microsoft, Рей Банго, Windows технологичен евангелист в Microsoft, Лино Тадрос, председател и изпълнителен директор на Falafel Software. Освен Светозар Георгиев участници и основни панелисти от българска страна бяха Любен Белов, управляващ партньор в LAUNCHub и модератор на един от панелите, Бойко Яръмов, съосновател на Телерик, Христо Тенчев, изпълнителен директор на XS Software, и Доброслав Димитров, съосновател на Imperia Online.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *