Български софтуер получи признание в САЩ

Приложението MPI2 помага на хората, страдащи от заекване, да модифицират своето говорно поведение чрез използване на кратки фонетични интервали.

Български софтуер получи признание в САЩ.

Софтуерният продукт MPI2, който помага на хора, страдащи от заекване, вече получава признание в САЩ. Той е разработен от Сирма Медикъл и бе представен на Конгреса на Американската асоциация за слух и говор (ASHA 2018) в края на миналата седмица в Бостън, Масачузетс.

Сирма е създала приложението в сътрудничество с „Катедрата по слух и говорни науки“ на Калифорнийския университет в Санта Барбара. MPI2 е единственото средство, което е валидирано чрез клинични изпитания на „Агенцията за храни и лекарства“ в САЩ.

MPI2 използва научни био-механизми за обратна връзка, които се прилагат чрез мобилни апликации и помагат на хората, страдащи от заекване, да модифицират своето говорно поведение чрез използване на кратки фонетични интервали, информира technews.bg.

Приложението се обсъжда с клинични специалисти от Департамента по образование в Ню Йорк, където са назначени над 9 000 логопеди. Безплатни лицензи на приложението ще се предоставят на учениците в държавните гимназии през 2019 г., уточниха от Сирма Медикъл.

Сирма Медикъл Системс пусна на пазара приложението MPI-2, което ще помага на хора със заекване да се справят с трудностите при комуникация и като краен резултат да се освободят от проблема си.

Новият продукт е резултат от съвместната работа на компанията със създателя на една от най-успешните програми за лечение на заекване в света – Modify Phonation Intervals (Модификация на фонационните интервали, накратко MPI). Тя е разработена в продължение на повече от 35 години от проф. д-р. Роджър Ингам и редица други специалисти от Калифорнийският Университет в Санта Барбара, САЩ.

Приложението е ключов елемент от изпълнението на програмата, като представлява основно средство за анализ на интервалите на звука в говора на потребителя. Този анализ се извършва чрез специално изработени от Сирма алгоритми и изкуствен интелект, базирани на дълги години клинични тестове и проучвания от д-р Ингам. След обработка, данните се изпращат на лекуващия специалист за преглед и оценка.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *