Български фирми представят храни и напитки на изложение в Шанхай

Български производители за пръв път участват в международното изложение за храни и напитки SIAL China 2014. То ще се проведе в Шанхай в периода 13 – 15 май 2014 г. Организатор на националното участие е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

SIAL China се организира от 2000 г. насам. 2 157 изложители от 79 страни са участвали в миналогодишното издание. Ръстът, спрямо предходната година, е около 13 на сто. Над 41000 специалисти, търговци, вносители и производители, са посетили изложбата.

На щандовете са били представени храни и напитки в 16 продуктови зони: гурме, месо, вино, кафе и чай, шоколад, плодове и зеленчуци, сертифицирани храни, млечни продукти, консерви и замразени храни, биопродукти, морски дарове, сладкиши, растителни масла, опаковки и др.

В рамките на първото българско национално участие в изложението в Шанхай ще бъдат представени 17 български компании от цялата страна. Те се занимават с производство на бонбони, вино, сладка, конфитюри, рибни консерви, пастети, месни храни, нуга, шоколадови дражета, мюсли, бяло саламурено сирене, кашкавал, масла и води от рози и лавандула, сушен цвят. Част от изложителите ще представят алкохолни напитки, майонези, сосове, сухи пасти и бисквити, плодови сокове и нектари, лютеница, арония.

Българските компании решиха да участват на изложението, след като през ноември миналата година Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира търговска мисия до Шанхай за родни компании от сектор храни и напитки. Те осъществиха много преки контакти с потенциални партньори от чужбина и на място се запознаха със специфичните изисквания на китайския пазар.

Националното участие в Международното изложение SIAL China 2014 се финансира по проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”. Той е на Европейския фонд за регионално развитие и се изпълнява чрез ОП „Конкурентоспособност”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *