Бъфет: Икономиката на САЩ е в по-добро състояние, отколкото я представят кандидат-президентите

Икономиката на Съединените щати е в по-добро състояние, отколкото я представят претендентите за президентския пост, заяви инвеститорътУорън Бъфет, цитиран от Асошиейтед прес.

В годишното си писмо до акционерите на своя инвестиционен холдинг Бъркшър Хатауей, милиардерът не посочва конкретни имена на кандидати или проблеми, но подчертава, че негативната реторика за икономиката, реформата в здравеопазването и неравенството в доходите може да обезкуражи избирателите за бъдещето.

По думите му, икономическите проблеми ще продължат да съществуват, тъй като бизнесът се развива, но страната трябва да гарантира, че има солидна предпазна мрежа, за да помага на тези, които губят работата си.

Писмото на Бъфет всяка година е сред най-внимателно четените документи в света на бизнеса заради успешната му кариера и умението да обяснява с прости думи сложни теми, припомня Асошиейтед прес.

В същото време Инвестиционният холдинг Бъркшир Хатауей на милиардера отчете рекордна печалба от 24 милиарда и 100 милиона долара за 2015 година, като увеличението спрямо 2014 г. е с 4 милиарда и 200 милиона долара, а само за четвъртото тримесечие печалбата е скочила с 32 процента, предаде Асошиейтед прес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *