Бъфет купи акции на General Motors и Wal-Mart

Делът струва 214 млн. долара. Все още обаче не е ясно дали е купен директно от Berkshire Hathaway или от някой от двата нови инвестиционни фонда на компанията. В документите, подадени към Американската комисия по ценните книжа и борсите (SEC), не се уточнява точно чие дело е инвестицията, тъй като властите в САЩ не са задължили Бъфет да го направи.
Досега единствената пряка инвестиция на Berkshire Hathaway в автомобилна компания беше в китайската BYD. Това е компания, която произвежда електромобили, а Berkshire Hathaway държи 10% дял там.
Припомняме ви, че General Motors (GM) отчете рязък спад в печалбата си за тримесечието. Той отчасти се дължи на намалението на продажбите в Европа. Нетната печалба на компанията за първите три месеца на годината е 1.35 млрд. долара в сравнение с 3.41 млрд. долара година по-рано.
През първото тримесечие General Motors отчете нетна печалба от 1 млрд. долара. В момента Бъфет кара Cadillac DTS, който се произвежда от американската компания.
Освен в автомобилната компания Berkshire Hathaway увеличи с 8 млн. акции дела си в Wal-Mart. Според Уорън Бъфет скандалът с подкупи в Мексико няма да се отрази на потенциала на компанията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *