Бюджетният офис на Конгреса на САЩ очаква загуба на 120 хил. работни места в резултат на блокажа на правителството

Бюджетният офис на Конгреса на САЩ прогнозира, че принудителното спиране на дейността на федералното правителство през първата половина на октомври и политическата битка във Вашингтон за бюджета и държавния дълг са довели до разкриването на120 хил. по-малко работни местав частния сектор през предходния месец.

В анализа се посочва, че прогнозираната загуба на работни места покрива само периода между 1-ви и 12-и октомври. С оглед принудителния 16-дневен блокаж на дейността на федералното правителство, Бюджетният офис дори очаква, чеобщото негативно влияние може да се окаже дори по-голямо.

Днес вниманието на финансовите пазари е насочено изцяло върху важните данни за американския пазар на труда (от 15: 30ч.). Средните прогнози са за разкрити нови 120-125 хил. неселскостопански работни места и повишение нанивото на безработица до 7,3% от 7,2% през септември. Но серията по-силни икономически данни от САЩ в последно време (най-вече добрите компоненти за работна заетост в ISM индексите за промишлената и активността в сферата на услугите, както и трайното понижение на седмичните молби за социални помощи при безработица) карат икономисти, анализатори и инвеститорите да се надяват на по-добри от прогнозите данни.

Доста негативната прогноза на Бюджетния конгресен офис обаче може да постави под постави под съмнение тези надежди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *