Великобритания ще губи от Brexit по 10 млрд. паунда годишно

Загубите за британската икономика след референдума за излизане на Великобритания от ЕС, проведен на 23 юни 2016 г., ще възлизат на около 10 милиарда британски лири (около 14,25 млрд. долара) на година, пресметна гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни, цитиран днес от вестник Times.Великобритания ще губи от Brexit по 10 млрд. паунда годишно.

Според източници на изданието, сумата била съобщена от Карни в отговор на отправен към него въпрос в кулоарите на Световния икономически форум в Давос, информира infostock.bg.

Въпреки че британската икономика показа по-добри резултати, отколкото очакваше регулаторът на Великобритания след референдума, през първите три тримесечия на 2017 г. е отчетен по-слаб темп на нарастване на БВП в сравнение с останалите страни от „Голямата седморка“ (Г7).

Поддръжниците на Brexit твърдяха преди референдума, че Великобритания ще пести по 350 млн. паунда седмично, излизайки от ЕС. Днес обаче Карни отново ги опроверга както и преди референдума, че загубата за икономическия растеж на страната ще бъдат между две трети и три четвърти от тази сума седмично.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *