Вести

Нов шеф на митница „Кулата“

Това е Николай Шушков. От 1990 до 1992 г. той е бил митнически инспектор на пункта „Станке Лисичково“. От 1992 до 1997 г. е ръководител на районна митница Благоевград. След това е зам.-кмет в община Благоевград. Шушков е завършил международни икономически отношения в Русия. Има международни специализации по митническо законодателство в страните членки на ЕС.

С 35% са нараснали приходите

от премии на застрахователните компании за деветте месеца на годината, обявиха от КФН. Приходите в дружествата по общо застраховане са 647,94 млн. лв., което е ръст с 32,91%. Над 63% от приходите идват от застраховките на коли – „Каско“ и „Гражданска отговорност“. Все повече хора застраховат имотите си „Пожар“ и „Природни бедствия“. Приходите от тези застраховки са над 108 млн. лв. Застраховките „Живот“ също стават по-популярни. Приходите в животозастраховането са 93,42 млн. лв., което е увеличение с 51,44%.

Днес пристига проф. Стив Ханке

Той е почетен член на Сдружение „Български икономически форум“, известен у нас като „бащата на валутния борд“. Посещението му в България е по повод публична лекция на тема „Пътят към Независимост“, която ще изнесе на 14 ноември в столичния хотел „Шератон“. Лекцията е продължение на Седмия икономически форум за Югоизточна Европа, който се проведе на 1 и 2 ноември в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *