Вести

Три месеца за подмяна на банковите сметки

От началото на март започва подмяната във всички банки на банковите сметки на клиентите, независимо дали те са юридически или физически лица. Това се налага от от въвеждането на международен банков номер ІФЬ№, при който всички клиенти на банките ще могат да оперират свободно. Вместо досегашното десетцифрено число сметките вече ще съдържат 22 знака, сред които освен цифрите на банковия код и сметката, ще има и букви. С този период от повече от три месеца се дава възможност на банките да предупредят своите клиенти, а те от своя страна да имат възможност да известят партньорите си за промените.

Електронната търговия ще се гарантира със закон

Нуждите на нашето информационно общество и приближаването към интензивния стопански живот на Европа прави наложително и приемането на нормативни документи, регламентиращи извършването на елекронна търговия. До две седмици в Министерския съвет ще бъде внесен проектозакон за този вид търговски отношения, които ще се извършва по интернет. Така практиката, стартирала от електронния подпис, има своето естествено развитие и е задължителна за всяко едно информационно общество. Примерите от напредналите страни в това отношение показват, че търговията по мрежата все повече увеличава своя дял.

Дискусия по бъдещото членство в ЕС

Днес в Националния дворец на културата ще се проведе публична дискусия за Националния план за развитие за периода 2007 – 2013 година. Форумът ще бъде открит от министъра на финансите Пламен Орешарски, а в неговата работа ще вземат участие експерти, специалисти и научни работници. Сред съорганизаторите са Агенцията за иконимически анализи и прогнози, министерства, държавни агенции. На срещата ще бъдат обсъждани документите от преговорите с Евросъюза и програмите за усвояването на средствата от фондовете, необходими за преструктуриране в икономическия сектор и социалната политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *