Вестник „Атака“ спира заради намалена партийна субсидия

Това съобщи днес лидерът на националистическата партия Волен Сидеров. Той добави: „Това орязване при партия „Атака” е една наказателна операция от страна на Борисов, изпълнена чрез неговата дясна ръка, десен крак или мазол на десния крак Цветан Цветанов, който винаги върши черната работа на ГЕРБ”.
Вестникът бил единствената трибуна на партията. За разлика от премиера Бойко Борисов, Сидеров не разполагал с поле в медиите. Той добави, че bTV е получила 12 млн. лв. за 2011 г. от различни министерства. За сравнение – „Атака” разчита изцяло на държавната субсидия за издръжката на своите медии.
50 хил. лв. на тримесечие губи партията вследствие на „политическото номадство“. 11 депутати напуснаха групата и повечето от тях заявиха принадлежност към управляващото мнозинство. Всеки отцепник получава по 17 хил. лв. месечно. Сидеров призова лидера на ГЕРБ да върне всички субсидии на партията, които сега са откраднати от управляващите.
Според депутата Явор Нотев тази практика няма основание в действащото законодателство. Адвокатът даде съвет на депутатите-отцепници да не харчат тези пари, защото може да се наложи да ги връщат.
„Атака” ще започне протестна подписка в парламента. От партията призоваха и за съвместни действия срещу „политическото номадство“ и отнемането на субсидиите.
Впоследствие около стотина членове и симпатизанти на ПП „Атака“ протестираха пред сградата на Министерския съвет при засилено полицейско присъствие. Причината – от ГЕРБ им „откраднали“ субсидията, или поне така твърдят националистите. Националистите разполагат с разрешение за активни действия в продължение на един месец.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *