Взривиха мерцедеса на хотелиерски бос в Пловдив

Пострадали при инцидента няма, но по автомобила са нанесени значителни щети. Служители от отдел БОП-Пловдив продължават работа по установяване на способа на взривяване, използваното количество взривно вещество и вида му.
Колата се е намирала на метри от ресторант „Хепи” до Новотела, където по това време е имало клиенти, съобщават „Фокус“ и в. „Марица“. По информация на вестника мерцедесът е собственост на 41-годишния пловдивски бизнесмен Малин Марчев. Според разследващите бомбата е била поставена за сплашване. Случаят се поема Окръжната прокуратура.
Направен е повторен оглед на място от Дирекция „Оперативно-техническо осигуряване” (ДОТО), разпитват се свидетели на взривяването и лица, имащи отношение към случая, за да се съберат допълнително доказателства.
Малин Марчев е сред най-заможните пловдивчани. Съсобственик е на няколко от най-големите и лукскозни хотели в Слънчев бряг, съобщава пловдивският сайт „Под тепето“. Инвестира в строителство и участва в поне дузина дружества.
По-късно говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гаврилов заяви, че ще бъде назначена комплексна химическа експертиза за установяване вида на самоделното взривното вещество и на взривното устройство и по какъв способ е взривено то. Експертизата ще бъде извършена от експерти на МВР. Ще бъде назначена и оценителна експертиза за нанесените имуществени щети.
„Добре е, че в случая няма пострадали хора. Заведеното дело е срещу неизвестен извършител. Наказанието за това престъпление е до 8 години лишаване от свобода. Ако се докаже в хода на разследването, че е имало опасност за живота на някои лица или да бъдат засегнати и други обекти тогава вече класификацията е друга и наказанието е до 10 години лишаване от свобода“, допълни Гаврилов.
Според него взривът не е бил много силен, а тротиловият еквивалент е бил около 120 грама.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *