Взрив в сградата на издателството на вестник „Галерия“

Самотоздание не е повредено силно, има обаче много изпочупени прозорци, включително и на съседни блокове. Огледите на мястото от екипи на ДОТИ продължават.
 
Пред сградата на издателството пристигнаха главният редактор на вестник „Галерия“Кристина Патрашкова, както и заместникът й Явор Дачков. Патрашкова е убедена, че взривът е насочен към ръководената от неямедиязаради изтеклите чрез нея разговори на ключови фигури във властта.
„За мен това това не е криминален, а политически акт. Чакам с много голямо нетърпение първите отзиви на министър Цветанов, защото той реагира много бързо, когато някой журналист дори сСМС бъде заплашен по телефона. Много ми е интересна каква ще бъде ракцията и сега. Така или иначе се поставя взривно утройствои доста силно доколкото разбирам, все още не съм влязла в офиса, не е възможно, отпред има поне 30-40 полицаи и не знам какви са щетите“, казаПатрашкова пред“Хоризонт“.
Според градският прокурор на София Николай Кокинов досъдебно производство по случая е образувано още с първото процесуално-следствено действие, т.е. с огледа на местопроизшествието.
 

Свидетел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *