Виваком даде 500 таблета на МОН за е-обучение

Телеком операторът Виваком обяви, че дарява 500 таблета за дистанционно обучение на Министерството на образованието и науката, което е един от  партньорите на компанията в инициативата „Образование 4.0” – тя стартира през 2018 г. с основна цел въвеждане на дигитално образование в училищата.Виваком даде 500 таблета на МОН за е-обучение.

Дори в извънредно положение учениците могат да имат равен достъп до образование
(снимка: CC0 Public Domain)

Близо 2000 учители нямат техническа възможност да работят дистанционно

С дарението Виваком ще съдейства за приобщаване на ученици и учители към дистанционното онлайн обучение, което се налага от извънредното положение в страната, поради пандемията от коронавирус.

Резултат с изображение за „ученици с таблети“

Близо 2000 учители нямат техническа възможност да работят дистанционно, около 70 000 ученици не разполагат с устройства, а част от тях и с интернет, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.Виваком даде 500 таблета на МОН за е-обучение.

„В момент, в който цялото общество е изправено пред сериозни предизвикателства, бизнесът е този, който трябва предприеме действия и да се намеси там, където има нужда от помощ. Заедно можем да осигурим равен достъп на всички деца до дигитално образование”, заяви главният изпълнителен директор на Виваком Атанас Добрев, информира technews.bg.

Резултат с изображение за „ученици с таблети“

В рамките на инициативата „Образование 4.0” бяха популяризирани практики за използване на облачни платформи за обучение и споделяне на ресурси, правене на тестове и оценяването им онлайн и дистанционно, използване на електронен дневник, мултимедийни платформи за учебно съдържание като видео уроци и др.

Благодарение на напредъка на дигитализацията, дори по време на извънредно положение учениците в страната могат да имат равен достъп до образование и информационни ресурси и да не отпадат от учебната система, подчертаха от телекома.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *