Виена с безплатни ваксини против грип

Основно средство за предпазване от заболяване от грип и от възникване на свързаните с него усложнения и преждевременна смърт е сезонната профилактика с грипни ваксини. Затова противогрипните ваксини тази година ще бъдат безплатни за всички виенчани.

Общината започна безплатна кампания за ваксиниране от 1 октомври, като на ден ще се поставят до 30 000 ваксини. С кампанията Виена иска да насърчи колкото се може повече виенчани да се ваксинират срещу сезонния грип, информира economynews.bg.

Възможност за безплатна ваксинация срещу грип ще имат всички виенчани, но тя е препоръчителна преди всичко за тези, които принадлежат към една от така наречените рискови групи – възрастни хора, деца, лица с придружаващи заболявания и медицински персонал.

Ваксиниралите не се разболяват сериозно от грип, така че не е нужно да бъдат приемани в болница. Това осигурява свободни места в болниците за други сериозни заболявания, особено за лечение на заразени с Covid-19, предупреждават от общинската администрация във Виена. В сезона на грипа защитете себе си и хората, които обичате с ваксина срещу грип, призовават специалистите.

Къде може да бъде направена ваксината?

Травелмания - Уикенд във Виена - пакетни цени с включен самолетен билет
 Безплатните ваксини могат да бъдат поставени в кабинетите на всички лични лекари в града, в болници и в домовете за възрастни хора. Освен това общината е организирала 37 временни Центъра за ваксиниране, разположени из целия град., а от 1 октомври специално преоборудван трамвай спира на най-натоварените спирки и в него също ще могат да се правят ваксини.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *