„Виза“ предлага на олимпийци нов старт в живота и кариерата

Компанията Visa’s Global стартира програма за кариерно развитие за бивши олимпйски състезатели, които искат да се занимават с нещо различно от спорт. Инициативата е предназначена за спортисти, които са участвали в олимпийските и параолимпийските игри през последните шест години. Този период включва две летни олимпийски игри: Лондон 2012 и Рио 2016, и две  зимни олимпиади – Ванкувър 2010 и Сочи 2014.

Изискванията към кандидатите са две: да имат завършен бакалавърска степен и да са регистрирали олимпийско участие. Одобрените кандидати ще имат една година за обучение в различни отдели на компанията и ще придобият познания за маркетинга, продуктите и продажбите. От „Виза“ не са обявили точен брой на свободните позиции.

„Олимпийските атлети имат огромен потенциал да бъдат бъдещите бизнес лидери – те са отдадени, трудолюбиви, доказано добри спортисти и модели за подражание“ – това е мнението на Кейт Джонсън, вицепрезидентът на Visa’s Global Sponsorship Marketing.

Досегашните проучвания показват, че много спортисти срещат големи трудности в преминаването от спорта към друга кариера. Те прекарват дълги години, фокусирани предимно в трениране и организиране на живота си около състезания. Дори да постигнат голям успех, много спортисти трябва да си намерят друго кариерно развитие, след като се пенсионират. Само няколко от най–добрите и изявените в масово разпространените спортове могат да си позволят да разчитат на хонорари от рекламни кампании и участие в различни събития, след като приключат с активната състезателна дейност.

 

Изабела ЯНКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *