Високодоходните валути преминаха в защита

След спада на световните борсови индекси и на суровините във вторник, високодоходните валути преминаха в защитни позиции. Поевтиняването им дойде след силно рали, прекъснато вчера от разочароващи данни за търговския баланс на Китай.

Но и доларът също е слаб, заради отложените за 2016 година очаквания за повишението на лихвите от Федералния резерв на САЩ, коментират от Бул Тренд Трейдър.

Австралийският долар е на 0.7210 спрямо американския и продължава да се отдалечава от двумесечния връх в понеделник на 0.7382. По подобен начин новозеландският долар е на 0.6640 след две и половина месечен връх в понеделник на 0.6740.

Азиатските акции паднаха вчера от двумесечен връх заради натиска върху петрола и другите суровини и при излезли данни, показали спад на китайския внос през септември с 20%.

Слабостта на зелените пари срещу другите основни валути не се промени след последните коментари от ФЕД. Даниел Таруло заяви пред телевизията Си Ен Би Си, че икономиката не е готова за повишение на лихвите тази година. Управителят на резерва в Сейнт Луис Джеймс Булард от своя страна изрази мнение, че повишение през октомври не е вероятно.

Съотношението долар/йена е 119.55, което е най-ниска стойност след 2 октомври. Йената обаче е ограничена от очакванията, че ЯЦБ (Японската централна банка) може да оповести нови стимули още в края на този месец.

Курсът евро/долар скочи вчера до 1.1411, което е три и половина седмичен връх, а днес се котира на 1.1380.

Стерлингът се подхлъзна след изненадващ спад на индекса на потребителските цени през септември, който намали очакванията за скорошно повишение на лихвите от АЦБ (Английската централна банка). Паундът падна до 1.5245 след триседмичния връх ударен по-рано вчера на 1.5388.

Златото е точно под тримесечния връх, подкрепено от долара и коментари на ФЕД, насочени срещу повишение на лихвите тази година. Спот цената е на 1166 долара след три поредни дни на растеж. В понеделник металът достигна 1169 долара, което е най-висока стойност след 7 юли.

Азиатските акции са нестабилни днес, следвайки вчерашните загуби на Уолстрийт и под натиска от продължаващите продажби на петрола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *