ВКС ще заседава по делото срещу Маргините

Две съдебни инстанции оправдаха Големия и Малкия Маргин и постановиха различни по размер присъди за Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев, Веселин Тошев и Стефан Рангелов.
В продължение на 6 години прокуратурата неизменно твърдеше, че двамата Маргини са поръчали на братята Иво и Светлин Карагеоргиеви, а после пек те са възложили на Рангелов, Илиев и Тошев да убият Любен Гоцев, Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора. На държавното обвинение доказателствата бяха до степен да поискат за всички подсъдими по над 20 години затвор от първата съдебна инстанция. Съдията от СГС Лада Паунова обаче оправда двамата братя и наложи наказания между 3 и 5 години за останалите подсъдими.
Апелативният съд, с леки корекции по отношение на осъдените, потвърди присъдите от Градския съд. След като 5 години процесът престоя на първата съдебна инстанция, сега за малко повече от година е пред финала си, освен ако днес ВКС не открие основателност в искането на прокуратурата и не върне делото отново на Софийския апелативен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *