Войникът, избил 16 цивилни в Афганистан, бил и финансов измамник

Това е станало малко преди той да постъпи в армията, пише в. „Дейли телеграф“.  Преди да стане военен, Бейлс е работил като борсов посредник в Охайо.
През 2000 г. неговият клиент Гари Либхнер е поискал той да продаде негови акции, за да може да плати разходите по лечение, но в крайна сметка нито той, нито съпругата му получили парите си от Бейлс.
Тогава Бейлс не бил обвинен за извършено криминално деяние.  Заради измамата обаче той и няколко колеги били пратени на арбитражен съд през май 2000 г.  Бейлс никога не се явил на заседанията на съда и 18 месеца по-късно постъпил армията.
Според документи на американския финансов регулатор – Управлението за финансово и промишлено регулиране – случаят приключил през 2003 г.
Тогава арбитражният съд постановил, че Бейлс е бил замесен в измамна схема, че е вложил пари в нежелани инвестиции, че е участвал в неразрешена търговия.  Арбитражният съд постановил Бейлс да изплати 637 000 долара компенсации плюс лихвите, още 673 000 долара за нанесени щети, подлежащи на наказание и глоба, както и 216 000 долара разходи по делото. Заедно с лихвите цялата сума прави общо 1,5 милиона долара. Когато сумата така и не била платена, правата на Бейлс да работи като брокер и финансов посредник били отнети от американския финансов регулатор.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *