Връчват годишните награди за малкия и среден бизнес „Златна мартеница“

300 млн. лева загуби е понесъл бизнесът у нас, в следствие на увеличения внос на европейски стоки, след въвеждането на санкциите срещу Русия. Това заяви в „Преди всички“ по „Хоризонт“ изпълнителният директор на съюза „Произведено в България“Пламен Грозданов.

Съюзът на малкия и среден бизнес „Произведено в България“ ще връчи днес годишните си награди „Златна мартеница“. Призът се връчва на водещи български компании – производители на стоки и услуги, за заслуги в определени категории. Събитието ще се проведе днес от 18.00 часа в Гранд Хотел София.

Според Пламен Грозданов, българският бизнес се нуждае от помощ:През 2008-а година беше приет един изключително важен документ, в рамките на ЕС. Това е т.нар. „Акт за малък и среден бизнес“. В него са заложени 10 принципа, които правителството трябва да спазва, с оглед да подпомагат малкия и среден бизнес. Той е основният в България – 98% от предприятията, съгласно критериите, попадат именно в тази група. За съжаление този документ не се прилага по начина, по който би трябвало, в нашата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *